Kombinovať sily přírody je umenie

 

V Austrálii boli vyvinuté jedinečné prípravky obsahujúce rastlinné výťažky, ktoré sa úspešne používajú v mnohých krajinách na liečbu psoriázy, ichtyózy a atopického ekzému. Vyskúšali ich aj českí odborníci a výsledok bol viac ako prekvapujúci. Podľa lekárov dávajú austrálske prípravky postihnutým pacientom veľkú nádej na zlepšenie kvality života... 

Výťažky z bylín, oleje a ovocné kyseliny - táto trojkombinácia je základom prípravkov, ktoré už dvadsať rokov pripravuje austrálsky lekár Michael Tirant. "Gél čistí pokožku, masť sa stará o hojenie a telové mlieko všetko zakrýva - je to bariéra, ktorá chráni masť, aby mohla dlhšie pôsobiť," vysvetľuje doktor Michael Tirant. "Ošetrenia všetkými tromi produktmi sa vykonávajú dvakrát denne. Čistiaci gél sa nanáša na vlhkú pokožku a vlasy a po piatich až pätnástich minútach sa opláchne. Po vysušení sa choré miesta natrú masťou. Nakoniec sa na miesta ošetrené masťou nanesie tenká vrstva telového mlieka." Prípravky sa musia používať približne osem týždňov. Prvé výsledky možno zaznamenať po niekoľkých dňoch a výrazné zlepšenie po štyroch týždňoch. Hlavný účinný účinok výrobkov spočíva v jedinečnom zložení prírodných látok a v tom, že neobsahujú kortikosteroidy. Pacienti tak majú k dispozícii novú liečebnú líniu, ktorá je úplne bezpečná a bez vedľajších účinkov, takže je vhodná aj pre deti a tehotné a dojčiace ženy.

Základ tvoria ovocné kyseliny...

AHA, alfa-hydroxykyseliny, ovocné kyseliny, pôsobia na viacerých úrovniach. Pôsobia ako "peeling" - uvoľňujú odumreté, prilepené kožné šupinky na povrchu pokožky, čím otvárajú cestu novým. To je signál pre bazálnu vrstvu, najnižšiu vrstvu kože, aby vo zvýšenej miere vytvárala nové bunky a posielala ich smerom k povrchu. Výsledok: urýchľuje sa obnova buniek, aktivuje sa metabolizmus pokožky a zlepšuje sa jej prekrvenie. Okrem toho ovocné kyseliny podporujú tvorbu nových kolagénových a elastických vlákien, ktoré majú dominantný vplyv na pružnosť a pevnosť pokožky, a tiež pomáhajú udržať vlhkosť pokožky oveľa dlhšie. AHA kyseliny majú schopnosť "oslobodiť" bunkové obaly tukových a väzivových buniek v podkoží od bunkových jedov, zároveň ich "opravujú", čím uvoľňujú zauzlené vlákna a dodávajú im opäť peknú, pevnú štruktúru. Ovocné kyseliny dokážu účinne riešiť problémy s pleťou a zlepšiť celkový vzhľad pleti, ktorá je čistejšia, hladšia a má príjemný, jemný vzhľad. AHA kyseliny chránia kolagénové a elastínové vlákna pred tzv. voľnými radikálmi, t. j. pred pôsobením agresívnych molekúl ničiacich bunky.

... a deväť rastlín

Slnečnica

Slnečnicový olej obnovuje povrchový stav pokožky tým, že jej vracia hustotu, čím "opravuje" akékoľvek poškodenie pokožky. Ľahko preniká do pokožky a podporuje krvný obeh. Zjemňuje a zvláčňuje pokožku. Veľmi dobre ho znáša aj citlivá pokožka. Pomáha pri hojení ekzémov, vďaka vysokému obsahu vitamínu E hojí a regeneruje pokožku.

Levanduľa

Čistí a dezinfikuje, má silný regeneračný účinok, navracia pleti žiarivosť a vitalitu. Reguluje tiež tvorbu kožného mazu a harmonizuje metabolizmus pokožky.

Rosemary

Rozmarínový extrakt pôsobí ako antioxidant, pretože jeho hlavnou účinnou zložkou je prírodná kyselina rozmarínová. Jemne stimuluje a prekrvuje pokožku. Má čistiace a antibakteriálne účinky. Reguluje tvorbu kožného mazu a harmonizuje metabolizmus.

Pšeničné klíčky

Životodarné účinky látok obsiahnutých v pšeničných klíčkoch sa znásobujú v oleji, v ktorom mnohé z nich dosahujú najvyššiu koncentráciu. Tieto látky navyše umožňujú účinným látkam preniknúť do hlbokých vrstiev epidermy, kde sa potom lepšie spracúvajú. Výťažok z pšeničných klíčkov je dôležitým regeneračným a vitalizačným prostriedkom pre suchú a drsnú pokožku. Pomáha zjemňovať a zvláčňovať stvrdnutú pokožku a zároveň chráni kožné bunky pred voľnými radikálmi.

Sezamové semienka

Čistý olej sa používa pri starostlivosti o suchú a normálnu pokožku, ako aj na prevenciu strií, ako detský olej a na masáž jaziev. Obsahuje 85 - 88 % nenasýtených mastných kyselín, aminokyseliny obsiahnuté v rastlinných bielkovinách, vitamíny B1, B12, PP, horčík a stopové prvky - mangán, železo, meď, nikel. Extrakt má výrazné stimulačné a hydratačné účinky. Pomáha obnovovať pokožku, robí ju odolnou voči vonkajším vplyvom.

Plody mandľovníka

Z plodov sladkých mandlí sa lisovaním získava veľmi jemný olej bohatý na celý rad biologicky aktívnych látok Obsahuje množstvo vitamínov a kyselinu olejovú, ktorá patrí medzi nenasýtené mastné kyseliny, ako aj alfa-tokoferol, prírodný antioxidant. Má silný regeneračný účinok a veľmi rýchlo a dobre sa vstrebáva. Nevyvoláva alergické reakcie a upokojuje pokožku. Zmierňuje podráždenie a svrbenie, ošetruje drsnú, popraskanú a olupujúcu sa suchú pokožku. Dodáva pokožke prirodzenú jemnosť a pružnosť.

Kokosový orech

Kokosový olej sa získava z dužiny čerstvo zozbieraných kokosových orechov. Obsahuje vitamíny A, C a E a dodáva pokožke obranné látky. Okrem toho zjemňuje, hojí a regeneruje pokožku. Môže pôsobiť proti škodlivým účinkom slnečného žiarenia. Je blízky esterom, ktoré sa prirodzene nachádzajú v kožnom sébe. Ľahko preniká do pokožky, vyhladzuje ju bez pocitu mastnoty a vytvára na nej ochranný film.Má hĺbkové hydratačné účinky a chráni pokožku pred vysušením.Okrem toho kokosový olej dodáva bunkám energiu, pomáha vypínať a formovať pokožku.

Kokosový olej sa vyznačuje vynikajúcou odolnosťou proti pošmyknutiu a na pokožke vydrží krátko. Pokožka je po jeho použití hladká a jemná, hydratuje ju a vytvára na nej ochrannú vrstvu.

Austrálsky čajovník

Jej účinky používali už po stáročia prví bieli osadníci Austrálie na liečbu rôznych zranení. Čajovníkový olej je známy svojimi antiseptickými a dezinfekčnými vlastnosťami. Má silnú schopnosť prenikať do poškodených tkanív a jeho účinok sa najviac prejavuje v krvácajúcich, opuchnutých a hnisajúcich ranách. Ani pri dlhodobom používaní nedráždi tkanivo a nepoškodzuje bunky.

Sandalové drevo

Sandalové drevo je základnou zložkou mnohých olejov, parfumov a iných kozmetických výrobkov. Jeho blahodarné účinky sú nezameniteľné: zjemňuje, vyživuje a tonizuje najmä suchú a dehydrovanú pokožku. Zmierňuje zápal pokožky a upokojuje začervenanú pokožku. Osviežuje pokožku a priaznivo pôsobí na podráždenú pokožku. Má antiseptické a čistiace účinky a reguluje tvorbu kožného mazu.